Besättning

Thomas Saglind

Redan som liten bestod mina somrar av segling, dels med föräldrarnas båt men även med jollar på olika läger. Under gymnasietiden köpte jag och två kamrater en liten viggen som vi seglade flitigt kors och tvärs över östersjön innan värnplikt och studier tog vid. I slutet av studierna tog jag ett nytt steg i seglandet i med köpet av en Hobie Tiger, en 18 fots snabbgående katamaran. Med katamaranen korsades Stockholmsskärgård flera gånger och turer gjordes även till Gotska Sandön, Gotland och runt Öland. Drömmen om att segla bortom svenska farvattnen har funnits under en längre tid och under sommaren 2007 deltog jag på en etapp som betalande besättning på den världsomseglande båten Sally Blue.

Några år efter avlagd universitetsexamen har nu tiden blivit mogen för att släppa yrkesliv och trygghet i Sverige för att tillsammans med min bror förverkliga drömmen om att segla bortom horisonten.

Fredrik Saglind

Som liten tog jag mina första stapplande steg på en båt och sedan dess har sommarloven fyllts av segling. Efter gymnasiet började jag arbeta till sjöss på fartyg som stångade sig igenom de tuffaste vinterstormarna utanför Newfoundland till mjuka dyningar utanför Afrikas soldränkta kust. Den första segelbåten som inköptes var en Albin Express. Färderna gick genom Stockholmsskärgård män även längre turer i Östersjön. Därefter var jag utan båt och studerade i Östersund. Sedan blev den nytt jobb och ny båt en Bellona 23 som jag har kvar i min ägo.

Deltagande besättning

Kent Saglind (Hemsegling)

Viktor Bäckman (Hemsegling)

Camilla Lörqvist (Etapp 1)