Deltagande besättning

 

Som deltagande besättningsmedlem, också kallat paying crew på Atalante blir du en del av äventyret och deltar efter önskemål och förmåga i de vardagliga sysslorna ombord. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Du behöver inte har någon tidigare seglingserfarenhet, för den som är intresserad kommer det finnas möjlighet att lära sig att segla och navigera under tiden ombord.20161105_202316-red

När vi seglar består de huvudsakliga sysslorna av att segla, navigera, laga mat och umgås. När vi ligger för ankar ges möjligheten till egna eller gemensamma äventyr. Vi passar även på att utför en del underhåll av båten.

Som deltagande besättningsmedlem på Atalante delar du kostnaden med oss under de dagar du seglar med. Dagersätning är fast. I dagersättning ingår allt så som diesel, mat och en fast kojplats i hytt m.m. De som inte ingår är dina kostnader iland, personliga kostnader vid in- och utklarering eller alkohol ombord.

För dig som vill följa med

Boka plats ombord på Atalante

Se de etapper du vill uppleva i ditt seglingsäventyr. Boka plats genom att skicka ett meddelande till oss på Facebook. meddela vilken sträcka/period du önskar segla med och hur många ni blir.

facebook.com/SailingAtalante/

Handla och äta ombord

Vi hjälps åt att göra de stora inköpen. Vi utgår från de lokala produkterna och köper säsongsbetonade råvaror. Vi hjälps åt att laga måltiderna ombord efter ett rullande schema. Mellan måltiderna finns det möjlighet till mellanmål och fika för den som är sugen. Vegetarianer är välkomna så länge du kan äta ägg, fisk och ost. Alkohol är personliga val som du köper på egen hand.

Sova och leva ombord

Du har en fast koj ombord med tillhörande täcka och kudde. Sänglinne och handdukar tillhandahålls ombord. Utrymme är en bristvara, så tänk på vilken packning du verkligen behöver ha med dig. Ta med endamålsegliga kläder utifrån vald etapp för både livet ombord och äventyren i land. Tänk på att en vindtät jacka även kan vara skön vid segling i varma vatten. Packa i ryggsäck eller i mjuk väska då hårda väskor inte går att stuva ombord.

Saker du bör ta med

  • Solkräm
  • Solglasögon
  • Sjösjuketabletter
  • Keps/solhatt

Saker du inte behöver ta med dig

  • Flytväst
  • Cyklop och simfötter
  • Sänglinne

Hitta flygplatser

Länken nedan visar inte det biligaste priserna men är en bra start för att få en överblick över möjliga flygdestenationer.

http://www.google.se/flights